Een kloppende boekhouding bijhouden kost vaak meer tijd dan u vooraf denkt. Er komt bovendien ook meer bij kijken dan alleen het correct invoeren van facturen. Heeft u ook te weinig tijd voor uw administratie of kost het u te veel energie om alle regels bij te houden m.b.t. nieuwe wetten en aftrekposten? Lees deze én andere goede redenen waarom een administratiekantoor inschakelen een goed idee is.

Reden 1: Uitbesteden bespaart u tijd 

Als drukke ondernemer kost het u al gauw een paar uur per week om uw administratie bij te houden. Waar of niet waar? Bonnen invoeren, facturen invoeren, overzichten bijhouden, aangiftes doen.. het kost u allemaal kostbare tijd. Tijd die u liever besteedt aan ondernemen. Een boekhouder van een administratiekantoor werkt efficiënt en is minder tijd kwijt aan uw administratie dan u denkt. Hiermee bespaart u tijd om te doen waar u goed in bent, ondernemen! 

Reden 2: Het neemt een hoop zorgen weg 

In uw administratie wilt u geen fouten maken. Een factuur invoeren is één ding, op de hoogte blijven van nieuwe wetten, subsidies, aftrekposten etc. dát is andere koek. Geldt deze subsidie ook voor mijn bedrijf? Hoe moet ik dit aanvragen? Wat zijn de voorwaarden? Doe ik het wel goed? Een boekhouder scheelt u een hoop stress en frustratie. Met een administratiekantoor bespaart u uzelf een hoop uitzoekwerk en bovendien is uw boekhouder op de hoogte van alle nieuwe wetten en subsidies. Zo weten zij precies wat er wel en niet geldt voor uw bedrijf. Dág zorgen! 

Reden 3 = Altijd kloppende cijfers 

Boekhouden is een vak. Uiteraard zijn er tal van programma’s die u ermee op weg helpen zodat u het ook zelf kunt doen, maar als u zeker wilt zijn van een foutloze boekhouding, besteed uw administratie dan uit. Een boekhouder doet natuurlijk niets anders dan boekhouden en weet precies waar facturen en bonnen etc. thuishoren. Ze werken zorgvuldig en zorgen voor cijfers die kloppen. Zo heeft u ook uw administratie altijd up-to-date. Wel zo handig voor de Belastingdienst maar dit komt ook van pas bij financieringsaanvragen zoals bijv. een hypotheek. 

Reden 4 = Alle aftrekposten worden benut 

Maakt u gebruik van aftrekposten? Weet u welke er zijn en welke er op uw onderneming van toepassing zijn? Het zijn er nogal wat: de zelfstandigenaftrek, startersaftrek, KOR, KIA, VAMIL, energie-investeringsaftrek, deelnemingsvrijstelling etc. Welke aftrekposten zijn van toepassing op uw situatie? Een boekhouder weet het. Ieder jaar kijkt uw boekhouder bij het afronden van uw administratie op welke aftrekposten u recht heeft en past deze toe. Zo loopt u niks mis! 

Reden 5 = Geen zorgen meer over fiscale deadlines en btw-aangiftes 

Heeft u het scherp wanneer u fiscale deadlines heeft? Ieder kwartaal de btw-aangifte, iedere 4 weken de aangifte loonheffingen, ieder jaar de aangifte inkomsten of vennootschapsbelasting. Mist u een deadline? Dan kunt u boetes of naheffingen verwachten. Een administratiekantoor zorgt ervoor dat uw aangiftes op tijd bij de belastingdienst binnen zijn. Ook geeft uw boekhouder u tijdig aan wanneer u alle documenten moet aanleveren zodat een aangifte op tijd uitgevoerd kan worden. Ze houden u scherp en zorgen ervoor dat u nooit meer een deadline mist! 

Reden 6 = U bespaart geld 

Een goede boekhouder verdient zichzelf terug. Niet alleen door u meer tijd te geven om geld te verdienen met ondernemen, een goede boekhouder bespaart u ook geld. Want een boekhouder weet hoe u voordeel haalt uit de regels voor ondernemers. Zo zorgt uw boekhouder ervoor dat alle fiscale voordelen worden gebruikt waar uw bedrijf recht op heeft. Ook kan een boekhouder u precies vertellen wat u wél en níet als bedrijfskosten mag opvoeren. Dit is informatie waarmee u al snel veel geld bespaart! 

Bel ons voor een kennismaking 

Herkent u zich in bovenstaande voorbeelden? Adivision ondersteunt u op professionele wijze bij uw administratie. Of u nou een startende zzp’er bent of een gevestigd mkb-bedrijf heeft, we komen graag met u in contact om de wensen voor uw administratie door te spreken. 

Bel ons: 06-18670586
Mail ons: info@aknieuwkoop.nl 

Over ons

Adivision Administraties is uw administratiekantoor in het Groene Hart van Nederland. Gevestigd in Nieuwkoop.