Goed nieuws voor ondernemers en bedrijven. Het kabinet heeft besloten om het uitstel van betaling van belastingen te verlengen t/m 31 maart 2022. Het uitstel zou eigenlijk al op 31 januari 2022 aflopen. Met deze aanpassing sluit de einddatum aan bij de duur van de andere maatregelen uit het steunpakket.

Voor wie geldt dit uitstel van betaling?

Uitstel van betaling blijft beschikbaar voor ondernemers die dit door de blijvende coronamaatregelen nodig hebben. Dit biedt hen extra financiële ruimte. In totaal hebben ruim 380.000 ondernemers al gebruik gemaakt van het uitstel van betaling.

Voor welke belastingen geldt dit uitstel?

Het uitstel geldt voor belastingen waarvan de uiterste betaaldatum vóór 1 april 2022 ligt.

Wanneer moet u in actie komen?

Ondernemers die al gebruik maken van het uitstel, hoeven geen actie te ondernemen. Ondernemers die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van het uitstel of hun openstaande schuld al volledig hebben afgelost, kunnen tot en met 31 maart 2022 uitstel van betaling aanvragen.

Lichtpuntje voor sportscholen

Ook wil het kabinet de sportscholen tegemoet komen. In de periode van de verplichte sluiting hebben sportscholen online sportlessen aangeboden. Het kabinet voert met terugwerkende kracht het verlaagd btw-tarief op online sportlessen (weer) in voor de periode vanaf 28 november 2021 tot en met 14 januari 2022.

Bron: Rijksoverheid.nl

Over ons

Adivision Administraties is uw administratiekantoor in het Groene Hart van Nederland. Gevestigd in Nieuwkoop.