Administratie ZZP

Als startende zzp’er is een juiste inrichting van uw administratie een must, maar ook voor een gevestigde eenmanszaak is een goede boekhouding van belang om het bedrijf gezond te houden. Adivision Administraties helpt graag bij de inrichting en verzorging van deze administratie.

Adivision geeft advies voor een geschikt boekhoudprogramma, inrichting van ordners en juiste archivering. Het verwerken van in- en verkoopfacturen en de bankafschriften, kas en memoriaal. We kunnen tevens de aangiftes verzorgen voor omzet- en inkomstenbelasting.

Meer over onze diensten voor zzp’ers

Administratie MKB

Als mkb-bedrijf heeft u te maken met personeel en de bijbehorende loonadministratie. Adivision helpt u bij het inrichten en uitvoeren van deze administratie. Wij kunnen de verwerking, controles en de loonadministratie voor onze rekening nemen.

Adivision verwerkt: crediteuren, debiteuren, bankafschriften, kas en memoriaal. Uiteraard ook de aangiftes voor de belastingdienst en eventueel rapportages. Ook als u zelf uw administratie bijhoudt kunnen we dienen als adviseur of controlerende back-up.

Meer over onze diensten voor het mkb

Btw tarief voor levering en installatie van zonnepanelen naar 0%! De levering en installatie van zonnepanelen is op dit moment belast met 21% btw. Met ingang van 1 januari 2023 geldt hiervoor het nultarief. Het nultarief geldt voor leveringen, intracommunautaire verwervingen, invoer en installatie van zonnepanelen en zonnepanelen als dakbedekking, die zijn bestemd om te worden geïnstalleerd op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen. Door de btw te verlagen van 21% naar 0%, hoeven particulieren bij de aankoop van zonnepanelen, de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst. - Voor wie geldt dit?Ondernemers die zonnepanelen verkopen en installeren. - Wat verandert er?Verkoopt en installeert u zonnepanelen op woningen en bijgebouwen zoals een schuur? Dan rekent u vanaf 1 januari 2023 geen 21% btw meer. Het btw-tarief voor de levering en installatie van zonnepanelen gaat dan naar 0%.Bronnen:ondernemersplein.kvk.nl/btw-op-zonnepanelen-naar-nul/www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingplan/klimaat/btw-nultarief-zonnepanelen-op-woningen #zonnepanelen #0% #administratie #ondernemen #vennootschap #belasting #ondernemerschap #zzp #boekhouding #btw #kvk #bedrijf #business #2023 #eenmanszaak#groenehart ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook