Heeft u dit jaar of eind 2021 zonnepanelen laten installeren op uw dak? Goede keus, daar kunt u flink mee besparen op uw energiekosten. Extra leuk is de bijkomstigheid dat u de btw die u heeft betaald voor uw zonnepanelen kunt terugvragen van de Belastingdienst. Dit scheelt op een set zonnepanelen al snel zo’n € 1.000,-.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Btw op zonnepanelen terugvragen? Volg het stappenplan! Milieu Centraal publiceerde een stappenplan voor de terugvordering van de btw op zonnepanelen.

Wanneer kunt u hier gebruik van maken?

Voor deze btw teruggave moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke voorwaarden dat zijn leest u in het stappenplan. Wat wel heel belangrijk is om nu al te weten: u moet de btw binnen 6 maanden na de aanschaf van uw zonnepanelen terugvragen.

Hulp nodig bij het terugvragen van de btw?

Komt u hier niet uit of heeft u zelf geen tijd om dit te regelen? Adivision is u graag van dienst wanneer u hulp kunt gebruiken bij het terugvragen van de btw op uw zonnepanelen. Wij verzorgen deze aangifte voor u compleet van A tot Z. Voor onze werkzaamheden voor de aangifte rekenen wij € 140,- ex. btw per traject.

We werken o.a. samen met Integrum, een bedrijf uit Nieuwkoop dat zonnepanelen plaatst.

Interesse?

Neem contact met ons op over hulp bij teruggave btw zonnepanelen.

Let op: Deze btw teruggaveregeling geldt waarschijnlijk nog tot 1 januari 2023. Daarna is de overheid voornemens om de btw op zonnepanelen terug te brengen naar 0%.

Bronnen:
Milieucentraal.nl
Dezaak.nl

Over ons

Adivision Administraties is uw administratiekantoor in het Groene Hart van Nederland. Gevestigd in Nieuwkoop.