Bent u ondernemer en ondervindt u omzetverlies vanwege de coronamaatregelen? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van de subsidieregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) . De aanmeldperiode voor deze subsidie voor het eerste kwartaal van 2021 is nu geopend op de website van het RVO en loopt tot 30 april aanstaande. Heeft u er recht op? Vraag dan nu aan!

Voor wie geldt de TVL?

De TVL is beschikbaar voor (bijna) alle ondernemers die hun bedrijf vóór 15 maart 2020 hebben inschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel in Nederland.

Verhoging van de TVL

De TLV is verhoogd! Het kabinet heeft op 21 januari besloten om de TVL voor Q1 2021 flink uit te breiden. Het subsidiepercentage stijgt naar 85%, het minimum- en maximumbedrag gaan omhoog en niet-mkb bedrijven komen nu ook in aanmerking.

Lees hier meer over de verhoging van het subsidiepercentage

Uitbreidingen

  • Niet-mkb bedrijven
    Niet-mkb bedrijven, waaronder bedrijven met meer dan 250 medewerkers, komen ook in aanmerking voor TVL Q1 2021.
  • Ondernemers met lage vaste lasten
    Als u minder dan € 3.000 berekende vaste lasten heeft per kwartaal, kunt u ook TVL Q1 2021 aanvragen. Om nog meer ondernemers te kunnen helpen, gaat het minimale bedrag voor de berekende vaste lasten omlaag naar € 1.500.

Let op: De uitbreidingen zijn nog niet in werking bij de opening van TVL Q1 2021. Dit kost tijd. De Europese Commissie moet de wijzigingen in deze subsidieregeling eerst goedkeuren. Op de website van RVO U kunt zich aanmelden voor een update als TVL Q1 2021 opent voor u.

Extra steun voor specifieke sectoren

  • Detailhandel: non-food detailhandelaars die in aanmerking komen voor TVL Q4 2020 krijgen in Q1 2021 een opslag bovenop de subsidie: de Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD).
    Hier leest u meer over deze VGD
  • Evenementensector: ondernemers in de evenementenbranche die niet in aanmerking komen voor TVL Q4 2020, mogelijk extra steun krijgen met de VLE (Vaste Lasten Evenementenbranche). Hier leest u meer over deze VLE

Wilt u een tegemoetkoming in uw vaste lasten aanvragen?

Let op: De aanvraag is open tot 30 april 2021 (17:00 uur)

Bron: RVO.nl

Over ons

Adivision Administraties is uw administratiekantoor in het Groene Hart van Nederland. Gevestigd in Nieuwkoop.