Maakt u gebruik van eHerkenning om in te loggen bij de overheid? Maakt u daarbij gebruik van eHerkenning niveau 1 (EH1), wat inhoudt dat u alleen een gebruikersnaam en een wachtwoord gebruikt? Dan gaat dit voor u veranderen.

Wat houdt dit in de praktijk in

Er zijn op dit moment vijf niveaus waarop eHerkenningsmiddelen uitgegeven worden. Niveau 1 is daarvan het laagste betrouwbaarheidsniveau. Dit houdt in dat men kan inloggen met slechts een gebruikersnaam en wachtwoord.

Het inloggen met eHerkenning niveau 1 wordt niet langer als toereikend bestempeld door de overheid. Ze vinden deze manier van aanmelden kortgezegd niet betrouwbaar genoeg. U kunt straks alleen nog inloggen met een eHerkenningsmiddel met een betrouwbaarheidsniveau vanaf EH2+.

Het ministerie van BZK heeft aangegeven toe te willen werken naar minimaal twee-factorauthenticatie. Dat is mogelijk vanaf niveau EH2+. Steeds vaker wordt niveau EH3 gevraagd om in te loggen. Het advies is om daarom eHerkenning op niveau EH3 aan te vragen.

Wat is eHerkenning?

Met eHerkenning kunt u veilig inloggen om online uw zaken met de overheid te regelen. Op die manier weten organisaties zeker wie u zegt dat u bent én dat u mag doen wat u wilt doen. Daarnaast heeft u de extra zekerheid dat de site waar u inlogt betrouwbaar en veilig is. Hoe hoger het niveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen.

Voor wie geldt deze aanpassing?

Voor alle ondernemers die met e-Herkenning inloggen bij de overheid

Wanneer gaat de wijziging in?

De wijziging gaat in op 1 juli 2021.

Bron:
Ondernemersplein.kvk.nl
Eherkenning.nl

Over ons

Adivision Administraties is uw administratiekantoor in het Groene Hart van Nederland. Gevestigd in Nieuwkoop.