Een UBO-registratie, meer dan 1,5 miljoen organisaties krijgen hier mee te maken. Zij moeten namelijk hun UBO’s  inschrijven in het UBO-register bij de Kamer van Koophandel, en dat vóór 27 maart aanstaande.

Wat zijn UBO’s en wat houdt het UBO-register precies in?

UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner: uiteindelijk belanghebbende van een organisatie. Dit zijn de personen die de uiteindelijke eigenaar zijn van óf zeggenschap hebben over een organisatie. Denk aan personen die meer dan 25% van de aandelen hebben in een bv. Of personen die meer dan 25% direct of indirect eigendomsbelang hebben in een vof of maatschap.

Lees hier meer over het UBO-register

Weinig inschrijvingen tot nu toe

Ruim een week voor de deadline heeft pas ruim een kwart van de daartoe verplichte ondernemers zich ingeschreven in het register bij de Kamer van Koophandel. Veel ondernemers blijken, ondanks verschillende informatiecampagnes, nog steeds niet op de hoogte te zijn van de verplichting. En dat terwijl ondernemers tegen een boete of een taakstraf aan kunnen lopen als ze niet staan ingeschreven. De Belastingdienst gaat controles uitvoeren om te controleren of er aan de verplichting is voldaan.

Let op: er komt geen uitstel van de deadline!

Het ministerie van Financiën is niet van plan om de deadline voor inschrijving in het UBO-register uit te stellen. Werkgeversorganisaties hadden daarom gevraagd en ook verschillende partijen in de Tweede Kamer voelen voor uitstel van de deadline. Er wordt echter vastgehouden aan 27 maart 2022.

Dat betekent dat veel ondernemers nu haast moeten gaan maken met inschrijving.

Bron: Fiscaalvanmorgen.nl

Over ons

Adivision Administraties is uw administratiekantoor in het Groene Hart van Nederland. Gevestigd in Nieuwkoop.